Duurzaamheid in bedrijfsvoering

Vanuit onze passie voor natuurlijke materialen vinden wij als bedrijf het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Een duurzame wereld is voor ons een aarde die in balans is en zo langdurig kan blijven bestaan. Deze balans proberen wij ook elke dag uit te dragen in onze bedrijfsvoering. Dit gebeurt door duurzame aanpassingen te doen zoals: afbreekbare koffiebekers, LED-verlichting en biologische koffie. Verder komt deze balans terug in de omgang met het personeel, omgang met de klant en het assortiment aan duurzaam geteelde bloemen. Dit assortiment bestaat uit verschillende keurmerken die met dezelfde nauwkeurigheid worden geselecteerd als al onze producten. Hierdoor staan wij achter onze kwaliteit en kunnen wij met een goed gevoel bloemen leveren. Op deze manieren is in ons bedrijf Planet, People en Profit, net als in een duurzame wereld, in een goede balans.

De duurzame diensten

Om voor u als klant het inkopen bij ons zo prettig mogelijk te maken, beschikken wij over een aantal diensten voor uw duurzame bedrijfsvoering. Door middel van deze diensten wordt het inkopen en administreren van gecertificeerde producten u alleen maar makkelijker gemaakt.

Registratie op factuur
Als eerste worden alle gegevens van de gecertificeerde producten geregistreerd in ons computersysteem. Dit wil zeggen dat er van elke product het keurmerk staat vermeld in het systeem mits de kweker dit doorgeeft bij het veilen. Dit heeft als gevolg dat wanneer u het gecertificeerde product inkoopt het keurmerk vermeld staat op de factuur. Op deze manier is het zeer overzichtelijk in welke hoeveelheden u duurzaam geteelde producten heeft ingekocht.

Zichtbaar tijdens het inkopen
Verder is het voor u tijdens het inkopen al zichtbaar welke producten er beschikken over een keurmerk. Voor uw gemak hebben wij de keurmerken vermeld op de stickers die bij het product staan, bij de FFP producten wordt het nog extra zichtbaar gemaakt door een extra infobordje.

Ons ruime assortiment gecertificeerde producten met keurmerk als: FFP, MPS-A en biologisch maakt het voor elke bloemist mogelijk bewust in te kopen. Dit zal resulteren tot een goed verhaal bij uw consument, met dezelfde kwaliteit als u van ons gewend bent.

De keurmerken

FFP
Fair Flowers Fair Plants is een keurmerk dat hangt aan bloemen en planten afkomstig van telers in binnen- en buitenland die voldoen aan hoge eisen. Deze eisen worden gesteld op het gebied van milieu en personeel. De teler met een certificering staat garant voor milieubewuste teelt en goede arbeidsomstandigheden. Hierbij wordt er gekeken naar de balans tussen Planet, People and Profit, waar duurzaamheid voor staat.

FFP is ontstaat in samenspraak met een groot aantal partijen, waaronder de internationale bloemen- en plantenindustrie, diverse mensenrechtenorganisaties en vakbonden. Het doel van FFP is het stimuleren van de productie en afzet van duurzaam geteelde bloemen en planten. Steeds vaker vraag de consument naar duurzaam geteelde producten, zo ook in de bloemenbranche.

MPS-A
MPS-A is een keurmerk vanuit stichting MPS. Deze stichting richt zich op duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemers in de sierteelt- en tuinbouwsector. Zij stellen eisen aan telers en leggen dit vast in verschillende certificaten, zoals MPS-A.

MPS-A is het hoogst haalbare duurzaamheidcertificaat in de sierteelt. Dit betekend dat een teler die in het bezit is van dit keurmerk het beste scoort op punten zoals mest, bestrijdingsmiddelen, energie en afval. Bloemen en planten met het keurmerk MPS-A en een keurmerk voor sociale eisen komen in aanmerking voor het keurmerk FFP.

Biologisch
Biologische bloemen worden aangegeven met een EKO keurmerk. Als het product dit keurmerk draagt voldoet dit product aan de strenge Europese eisen voor biologische teelt. Biologische bloemen worden gekweekt bijna zonder kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen. Door op deze manier te telen wordt het milieu zou min mogelijk belast.

GM bloemen bied een assortiment aan seizoensbloemen die geteeld zijn in Nederland en rechtstreeks zijn ingekocht bij de teler. Hierdoor vergen zij weinig brandstof voor transport en leggen zij maar een korte weg af. Dus kortom goede kwaliteit voor u en een bijdrage aan de wereld.

© Copyright - GM Bloemen